Minkä kokoisen varaston tarvitsen?

Tämä kysymys esitetään usein varsinkin, kun ollaan tyhjentämässä koko huoneiston tavarat varastoon. Nyrkkisääntönä voidaan pitää ns. 10% sääntöä: esim. 50m2 huoneiston tavarat menevät noin 5m2 varastoon ja 80m2 huoneiston tavarat tarvitsee puolestaan 8m2 varastotilaa. Lisäksi oikean varastokoon valinnassa pitää muistaa huomioida taloyhtiön varastotiloissa säilytettävät tavarat sekä se, kuinka tiiviisti tavarat on mahdollista pakata tai onko osaa tavaroista tarvetta käydä hakemassa tai vaihtamassa kesken varastoinnin. Jos näin on, suosittelemme valitsemaan hieman isomman varastokoon.

Miten vuokraan varaston helpoiten? Voinko jatkaa vuokra-aikaa halutessani?

Varaston vuokraaminen on helpointa verkkokaupassamme. Tehdessäsi varauksen verkkokaupassa maksat ensimmäisen vuokran varauksen yhteydessä ja saat automaattisesti sähköpostiisi kulkukoodin varaston ulko-oveen sekä asiakastunnukset vuokrauksen jatkamiseksi myöhemmin. Varauksen voit aluksi tehdä haluamasi pituiseksi ajaksi (min. 30 päivää) ja sitten myöhemmin jatkaa varausta vähintään seitsemän päivän jaksoissa. Jatkovaraus ja -maksu tehdään myöskin verkkokaupassa.

Verkkokaupan käyttäminen helpottaa sekä vuokraajaa että vuokranantajaa. Verkkovaraus tarkoittaa, että meidän ei tarvitse tehdä paperisopimuksia. Koska varaus tehdään verkossa, emme myöskään peri vakuutta.

Miten varaston ulko-oven lukitus toimii? Tarvitsenko oman lukon varaston oveen?

Varaston vuokraaja saa automaattisesti sähköpostiinsa PIN-koodin varaston ulko-oven sähkölukkoon. Varastotilan ulko-ovi aukeaa näppäilemällä koodi (ei risuaitaa tms). Myös se puhelinnumero, joka on tallennettu varausta tehdessä asiakastietoihin, toimii avaimena varastolle. Soittamalla varaston oven numeroon, jonka myös saa sähköpostissa, lukko aukeaa. Varastojen ovet on mahdollista avata klo 06:00-23:00 välillä vuoden jokaisena päivänä. Yöaikaan varastoille ei pääse.

Jokainen varaston vuokraaja tarvitsee oman lukon oman varastonsa oveen. Osa varastoista on yhdistetty kahdesta tai useammasta varastotilasta ja jokaiseen oveen tarvitsee oman lukon.

Voinko vuokrata varaston viikoksi? Onko vuokra-ajalla jokin enimmäisaika? Kuinka paljon etukäteen varaston voi vuokrata?

Pääsääntö on, että minimivuokra-aika on yksi kuukausi. Vuokra-aika ei ole sidottu kalenterikuukausiin, vaan se voi alkaa tai päättyä milloin vain. Enimmäisaikaa vuokrauksella ei ole.

Varaston vuokraaminen on mahdollista enintään 30 päivää ennen vuokrauksen alkamista. Joissakin tilanteissa (esim. erityisen pitkä vuokra-aika) voimme kuitenkin tehdä poikkeuksia. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos haluat tehdä varauksen myöhempään ajankohtaan.

Onko varastoille vakuutusta?

Vuokralainen vastaa itse varastoimansa tavaran vakuuttamisesta. Suosittelemme, että olette yhteydessä oman kotivakuutuksenne tarjoajaan ja kysytty vakuutuksen kattavuudesta kodin ulkopuolisessa varastoinnissa.

Mitä maksutapoja on käytössä?

Varastomme vuokrataan pääsääntöisesti verkkokauppamme kautta. Verkkokaupassa varaus maksetaan heti varauksen yhteydessä verkkomaksuna (tarvitset siis pankkitunnukset varausta tehdessäsi).

Kun varaus maksetaan heti, tulee kulkuoikeus varaston oveen voimaan automaattisesti vuokrajakson ensimmäisenä päivänä klo 06:00. Koska vuokra maksetaan etukäteen, emme tarvitse myöskään vakuutta vuokrasopimukselle.

Laskutusta voidaan poikkeustilanteissa käyttää esim. yritysten tai vastaavien asiakkaiden tapauksissa.

Onko teillä myös muuttopalveluita, muuttolaatikoita tai peräkärryä?

Kaupunkivarasto toimii itsepalveluvarastona ja se ei itse tarjoa varastoinnin lisäksi varsinaista muuttopalvelua tai vuokraa muuttolaatikoita.


Teemme yhteistyötä Suomen Muuttofirma Oy:n kanssa, jota suosittelemme käyttämään muuttoapuna. Tietoja Suomen Muuttofirma Oy:stä löydät yrityksen nettisivuilta osoitteesta